Godt 3.500 tillidsfolk fra hele landet var onsdag samlet i Odense på tværs af offentligt og privat sektor i en fælles kamp for at forsvare den velfærd, der er under angreb fra politikere, der ønsker at skære i den offentlige service.
De fagligt aktive vedtog som afslutning på topmødet, at Velfærds-protesterne fortsætter den 7. november. Her kan de lokale Velfærdsgrupper på tværs af fagforbund arrangere aktiviteter, der sætter fokus på velfærd frem mod kommunalvalget to uger senere. 

Merete Randskov, fællestillidsmand for DLF i Vallensbæk Kommune og ansat på Egholmskolen, var mødt op for at sætte fokus på, at regeringens politik går ud over velfærden:
"Jeg er her for at støtte op om arrangementet. Det er vigtigt at sætte fokus på, at regeringens politik går ud over velfærden."
"Hele skolereformen har gjort, at skolelærerne har meget mere at lave. Der er længere skoledage, og det er der nogle af eleverne, der ikke kan klare. Det giver konflikter i klassen, som læreren ikke har tid til at håndtere. Der er ikke nok tid til at forberede undervisningen og samtidig sørge for, at klassen fungerer rent socialt."
"Derfor bliver lærerne tvunget til at gå på kompromis med én af delene og det går ud over børnene men også lærernes faglige integritet. Det betyder at der er ringere trivsel for den enkelte elev eller uforberedt undervisning.
Ikke tid nok til børnene
Der er ikke tid nok til hver elev, forklarer Merete Randskov.
"Som lærer er man ikke tilfreds med arbejdet og elevernes udbytte. Jeg håber at dagens arrangement kan være med til at sende et signal til politikerne om, at vi er bekymrede for vores velfærd, og at vi står sammen i fagforbundene."

Offentligt- og privatansatte: Vi vil et Danmark for velfærd
De fremmødte vedtog på topmødet onsdag en fælles udtalelse. Den lyder: 
"Danmark står over for et vigtigt valg. Vi kan enten vælge at fortsætte den vej, vi som samfund har fulgt de seneste år, og som truer med at forandre det samfund, vi kender og er beundrede for over hele verden.
Eller vi kan vælge og sige stop og gå i en anden retning. En retning, der i stedet udvikler og fastholder de ting ved vores fællesskab, som har gjort os berømte og respekterede. De ting, der kendetegner velfærdssamfundet.
Vi vil sige ja til velfærd og forlange et samfund, hvor vore ældre får en ordentlig pleje, hvor vore børn får en ordentlig opvækst og uddannelse, og hvor vore syge og svage får den bedste behandling og omsorg.
Vi vil et samfund, der positivt investerer i sine borgere og sikrer flest mulige mennesker lige muligheder. Vi ønsker et samfund, som bedre tager hånd om mennesker, der er kommet i nød.

Og vi vil forlange at bruge vores indsigt og vores faglighed til netop at gå i den retning. Vejen dertil er ikke så svær: Stop de systematiske besparelser, der undergraver vores fælles velfærd.
Sig nej til de milliardstore skattelettelser, der kun tjener til at øge uligheden og kommer dem til gode, som i forvejen har mest.
Og sig ja til et Danmark for Velfærd. Vi agter at skabe en bred, folkelig manifestation for velfærd.
Derfor inviterer vi alle kræfter, der vil bidrage til mere og bedre velfærd, til at arbejde sammen med os frem mod den 7. november."

62.000 har skrevet under for velfærd
Over 62.000 mennesker har allerede skrevet under på www.danmarkforvelfærd.dk og vist, at de støtter investeringer i velfærd frem for milliardstore skattelettelser og billigere biler. Og den 7. november vil aktiviteterne brede sig ud i alle landets kommuner til den store ”Velfærdens dag”, hvor hundredevis af tillidsfolk deltager over hele Danmark. 
"Vi ved at der i samfundet er en kæmpe opbakning til velfærdssamfundet. Hver gang man spørger, om folk vil have skattelettelser eller styrket velfærdssamfundet, så er der et stort flertal der siger, at de gerne vil have styrket velfærdssamfundet. Det er det flertal vi skal have aktiveret og få det til at udmønte sig i politisk handling på Christiansborg og ude i kommunerne", siger formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, til folkeskolen.dk.
To ud af tre danskere vil have velfærd frem for skattelettelser. Selv blandt blå bloks vælgere er der flertal for at bruge det økonomiske råderum på velfærd, viser en ny Epinion-undersøgelse.