Kan der bruges mindre tid på kontrol og papir ? og mere på velfærd? Hvordan sikrer vi en ordentlig og omsorgsfuld ældrepleje? Og hvordan viser vi de kommunalt ansatte ? både ledere og medarbejdere ? mere tillid?

Sådan lyder tre af de spørgsmål, der kommer til debat, når LO i de kommende måneder, som en del af LO?s aktiviteter op til kommunalvalget 21. november, inviterer til tværpolitiske fyraftensmøder over hele landet.

? LO ønsker den vigtige debat med vælgerne om, hvorfor det er vigtigt at prioritere velfærd over skattelettelser. Men samtidig ønsker vi også en debat om, hvordan man kan få medarbejdernes og borgernes ideer mere i spil i kommunen, siger Nanna Højlund, der er næstformand i LO.

For at sikre det sidste bliver fyraftensmøderne en smule anderledes end traditionelle vælgermøder, idet deltagerne bliver bedt om at diskutere et par konkrete temaer, inden den egentlige debat går i gang.

? Borgerne kommer altså til orde før politikerne. Vi håber, at vi på den måde gør debatten endnu mere nærværende, siger Nanna Højlund, der selv vil deltage i hovedparten af møderne.

TID OG STED:

Det første møde finder sted 7. september fra klokken 17.30 til 20, hvor LO Næstved er vært. Det foregår hos 3F Sydsjælland, Holsted Park 29 i Næstved. Ni af ti opstillingsberettigede partier til kommunalvalget deltager.

Derefter er der foreløbig planlagt følgende møder med den lokale LO-sektion som vært:

Faaborg-Midtfyn (27. september), Guldborgsund (9. oktober), Billund (11. oktober), Lolland (24. oktober), Odense (25. oktober), Haderslev (26. oktober), Herning (30. oktober), Middelfart (30. oktober), Viborg (31. oktober), Assens (31. oktober), Hjørring (1. november), Frederikshavn (2. november), Hobro (6. november), Bornholm (14. november).

 

Tid og sted for de enkelte arrangementer vil blive annonceret i god tid.

Yderligere oplysninger:
Pressekonsulent Morten Bruun, LO: tlf. 2989 1616 / mail mbu@lo.dk