De offentligt ansatte passer vores børn, sørger for ro og orden i vores gader og tager sig af os, når vi bliver syge. Kort fortalt, er de samfundets sociale sikkerhedsnet. Og gode ledere er i sagens natur grundlaget for en velfungerende offentlig sektor. Men for at de offentlige og statslige arbejdspladser skal kunne tiltrække dygtige ledere, er det ifølge formand for HK/Kommunal og for Offentligt Ansattes Organisationer (OAO) Bodil Otto nødvendigt med attraktive job. Og Bodil Otto mener, at ledere i det offentlige bør have bedre mulighed for at opnå succes i deres arbejde.
"Jeg ved, at vores ledere efterspørger muligheden for at lykkes. Man står som leder i det offentlige til ansvar over for politikere, borgere og medarbejdere. Det er lidt ensomt at være leder, og opbakningen er ikke bred nok, og muligheden for at lykkes er mindre," siger Bodil Otto og tilføjer, at muligheden for succes kræver et opgør med opfattelsen af fejl i det offentlige og statslige system.

"Man vil gerne have en masse udvikling, men ingen fejl. Men man kan ikke lave udvikling, hvis der ikke er plads til fejl. Man bliver ikke i tilstrækkelig grad bakket op, hvis man laver fejl, så løber politikerne fra det. Så skal vi have udvikling i det offentlige, skal der være plads til fejl," understreger hun.
Frygten for fejl
Og Bodil Otto bliver bakket op af formand for Dansk Socialrådgiverforenings Ledersektion og medlem af følgegruppen til Ledelseskommissionen Anders Fløjborg.
"Der er opstået en nulfejlskultur de sidste 15-20 år. Og på grund af det er mange ledere virkelig bange for at begå fejl og havne i den offentlige gabestok," siger han.
Anders Fløjborg mener dog, at det er vigtigt med politisk styring i det offentlige, men at lederne i højere grad skal have rum og mulighed for at lede, så de kan nå de mål, politikerne opstiller.
Mange hensyn at tage
Ifølge Anders Fløjborg er det et grundlæggende vilkår ved et offentligt lederjob, at der er mange modsatrettede ønsker at tage hensyn til, hvilket primært skyldes den politiske styring på området.
"En privat virksomheds bestyrelse er sat i verden for at tegne en entydig retning for virksomhedens udvikling. Den offentlige kommunalbestyrelse er sammensat for at være uenig. Det betyder, at der er mange bundlinjer og hensyn," siger han. 
Anders Fløjborg mener, at det er nødvendigt at tale den offentlige ledelse op, hvis det i fremtiden skal være attraktivt at være ansat som børnehaveleder, stationsleder eller ledende sygeplejerske.
"Den kritik og mistænkeliggørelse af den offentlige sektor, man har set, har betydning for, hvordan man som medarbejder ser sin arbejdsplads, og det har betydning for rekrutteringen af ledere," konkluderer han.