Du kan nu som medarbejder eller leder på en kommunal eller statslig arbejdsplads tilmelde dig årets Innovationspraktik. Her inviterer man enten andre ind på sin arbejdsplads eller rejser selv ud og besøger en anden arbejdsplads.
Praktikken består af et gratis, skræddersyet forløb til den enkelte, og organiseres af Center for Offentlig Innovation (COI). Du kan vælge, at COI finder en vært blandt de tilmeldte, men du har også mulighed for selv at finde en vært, hvis du har et ønske om at komme et bestemt sted hen.
Målet er, at den enkelte får faglig inspiration, netværk og et nyt blik på eget arbejde.

Stort fagligt udbytte
Det er tredje gang, Innovationspraktikken er med til at skabe relationer og viden på tværs af nationale og kommunale arbejdspladser. Projektleder i Center for Offentlig Innovation, Alexander Løchte Nielsen, melder om positive evalueringer fra de to første år. Mange får lige så stort eller større fagligt udbytte af at være i praktik end ved at tage på kursus.
"Vi kan se i evalueringerne, at praktikken skaber varige relationer. Størstedelen har fortsat kontakt et halvt år efter praktikken og oplever, at det er nemt at ringe og spørge om hjælp og sparring. Det giver gode netværk for udvikling og deling af gode løsninger på tværs af de offentlige arbejdspladser", siger han.
Bliv vært eller praktikant
Du kan tilmelde dig som praktikvært og få besøg af 1-3 praktikanter i 2-5 dage. Det giver et frisk blik på den måde, I arbejder på nu – og en del bruger det som afsæt for at justere i opgaveløsningen efterfølgende. 92 procent af sidste års værter anbefaler andre at blive praktikværter.
Du kan også tilmelde dig som praktikant og besøge en anden kommunal eller statslig arbejdsplads i 2-5 dage. Du vælger selv, hvor længe du er af sted. Som praktikant får du en unik mulighed for at følge og blive en del af en anden arbejdsplads og for at blive fagligt inspireret til, hvad I kan gøre nyt og anderledes hjemme på din egen arbejdsplads. 96 procent af sidste års Innovationspraktikanter anbefaler innovationspraktikken til andre.