Regeringen har fremlagt en samlet vækstpakke med 100 initiativer – nye og gamle – der skal skabe vækst i Danmark. Der lægges bl.a. op til en mindre stram planlov, som lemper nogle af de nuværende begrænsninger på, hvordan overflødige bygninger (fx landbrugsbygninger) må bruges – fx til ferieboliger.
FTF, der er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte, hilser en lempelse af planloven velkommen.
"At lempe planloven er en rigtig vej at gå for at skabe nye muligheder for at nye typer erhverv kan etablere sig i landets udkantsområder – til gavn for væksten", siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.
Hun understreger samtidig, at det er meget vigtigt at politikerne med en nye og mindre stram planlov stadig passer på, at de danske kyster ikke bliver ødelagt.
"Det er vigtigt, at vi fortsat værner om vores fælles naturværdier, og at vi eksempelvis bevarer de smukke ubebyggede stande, som vi kender i dag", siger Bente Sorgenfrey.
Mere bredbånd ud i landet
FTF glæder sig også over, at regeringen med vækstpakken vil etablere en statslig bredbåndpulje. Den skal fungere som forsøgsordning på fire gange 75 mio. kr. til udrulning af bredbånd 2016-19.
"Digitalisering er uhyre vigtigt for udviklingen af både den offentlige og den private sektor. Så det er fint, at regeringen nu giver udviklingen et skub i den rigtige retning. Jeg havde dog gerne set flere penge afsat til digitalisering", siger Bente Sorgenfrey.
Regeringen overser kæmpe potentiale
Hun er samtidig skuffet over, at den nye vækstpakke intet indeholder om samarbejde mellem den offentlige og den private sektor. "Det er ærgerligt, at regeringen slet ikke har øje for dynamikken i samspillet mellem den offentlige og private sektor. Der ligger et enormt vækstpotentiale i fx velfærdsteknologi, som ofte udvikles som offentligt private innovationsprojekter.", siger Bente Sorgenfrey.