Kommentaren kommer på baggrund af offentliggørelsen af regeringens økonomiske redegørelse og det såkaldte ?kasseeftersyn?, hvor Finansministeriet forudser, at der kommer til at mangle godt tre milliarder kroner til offentlig service i forhold til, hvad den tidligere regering forudsagde.

? De offentlige finanser i Danmark er grundlæggende sunde, og der er plads i budgettet, inden grænserne nås. Det har de økonomiske vismænd også for nylig understreget, siger Harald Børsting.

Ingen grund til at skabe usikkerhed
? Der er ingen grund til at skabe usikkerhed om, hvorvidt vi også til næste år har råd til at skabe job til arbejdsløse og uddanne dem, der har brug for det. Ligesom der er råd til at bekæmpe social dumping og sikre bedre arbejdsmiljø, så folk ikke ødelægger deres helbred på jobbet, siger Harald Børsting.

Regeringens kasseeftersyn viser, at det såkaldte ?strukturelle underskud?, vil overstige 0,7 pct. af BNP, mens budgetloven kun accepterer, at underskuddet overstiger 0,5 pct. af BNP.

Men historien har vist, at skiftende regeringer gang på gang har vurderet økonomien til at blive værre, end det har vist sig. I årene 2010-2014 udviklede de offentlige finanser sig i alt 208 milliarder kroner bedre, end regeringerne forudsagde.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.