Udfordringen er til at tage og føle på. World Economic Forum har for nylig offentliggjort en rapport, som viser, at Danmark er faldet til en 15. plads ud af 143 lande, når det gælder it-parathed og evnen til at omsætte fordelene ved it til økonomisk vækst. I 2009 var Danmark placeret som nummer 1.

‘Digitalisering er uhyre vigtigt for udviklingen af både den offentlige og den private sektor, og vi vil ikke sidde passive og se til, mens Danmark sakker bagud. Derfor deltog FTF i det her vigtige samarbejde’ siger FTF’s formand Bente Sorgenfrey.
Der er tale om et unikt samarbejde mellem 27 organisationer fra både arbejdstager og arbejdsgiverside. Visionsgruppen tæller således både Finansrådet, Dansk Industri og Dansk Erhverv, men også LO og FTF-medlemmer som Finansforbundet og Prosa.
FTF har i arbejdet haft særligt fokus på, hvordan samarbejde om bl.a. data kan skabe udvikling i det offentlige og vækst i det private.
‘Vi er overbeviste om, at der kan skabes vækst og arbejdspladser i det private og udvikling i det offentlige, hvis den offentlige sektors ekspertise og data indgår i et samarbejde med de private’ siger FTF’s formand Bente Sorgenfrey
FTF håber sammen med de øvrige 26 organisationer, at den kommende regering vil bruge visionsoplægget, og gennemføre så mange forslag som muligt i den kommende regeringsperiode.
Du kan læse visionsoplægget her: