FTF har netop afgivet høringssvar sammen med Akademikerne til Konkursrådets betænkning om funktionæransattes retsstilling under konkurs. Betænkningen vil på mange områder forringe de ansattes dækningsmuligheder, påpeger de to hovedorganisationer.
Konkursrådet foreslår i betænkningen, at der skal indføres et beløbsloft på 160.000 kr. i forhold til lønkrav, som kan omfattes af reglen om lønprivilegiet i konkurslovens § 95.
Konkursrådet foreslår desuden, at minimalerstatningen og fratrædelsesgodtgørelse efter funktionærloven skal behandles som løn i en opsigelsesperiode, og omfattes af samme beløbsloft på 160.000 kr.
Forslaget indebærer, at der bliver modregnet for anden lønindtægt i minimalerstatningen samt i fratrædelsesgodtgørelsen i en konkurssituation.
Forslagene vil få store konsekvenser for funktionæransatte, som er ansat på en virksomhed, der går konkurs.
I dag er det nemlig sådan, at Lønmodtagernes Garantifond (LG) dækker den konkursramte lønmodtagers lønkrav på op til 160.000 kr. For den del af lønkravet der overstiger beløbsgrænsen på 160.000 kr. kan den ansatte anmelde lønkravet i boet efter konkurslovens §95 (lønprivilegium).
Men Konkursrådet foreslår et tilsvarende beløbsloft på 160.000 kr. i forhold til lønprivilegiet i §95. Det betyder, at den del af lønkravet der overstiger 160.000 kr. ryger længere ned i konkursordenen som et simpelt krav på lige fod med øvrige kreditorer.
I betænkningen foreslår Konkursrådet desuden, at krav der vedrører minimalerstatningen i funktionærlovens §3 samt fratrædelsesgodtgørelse i funktionærlovens §2a fremover skal behandles som løn, og derfor omfattes af beløbsloftet på 160.000 kr., men dog kun for den del, der ikke bliver modregnet for anden lønindtægt. Dette er en klar forringelse for funktionæransatte i forhold til de nugældende regler.
Læs hele høringssvaret her.