Det viser netop offentliggjorte tal for nationalregnskabet fra Danmarks Statistik.

Beskæftigelsen steg med 5.400 personer i 1. kvartal. Heraf blev der skabt 5.300 flere job i den private sektor, mens den offentlige beskæftigelse steg med 100 personer.

Fald i arbejdsløsheden
Nye tal for bruttoarbejdsløsheden viste samtidig et fald i arbejdsløsheden på 500 personer fra marts til april.

? Fremgangen i økonomien fortsætter. Samtidig smitter det af på arbejdsmarkedet i form af flere nye arbejdspladser og færre arbejdsløse, siger Mette Hørdum Larsen, der er økonom i LO.

? Dansk økonomi er på vej ind i et opsving. Et bredt funderet opsving, der forventes både at blive trukket af et øget privat forbrug, flere erhvervsinvesteringer og tiltagende eksport, fortsætter hun.

Medvind i økonomien
? Der er en række forhold, som giver medvind til økonomien. Forbrugernes købelyst fremmes af den lave inflation og reallønsfremgang. Samtidig er boligen blevet mere værd, og den lave rente gør lånene billigere. Sidst men ikke mindst er varmeregningen blevet mindre, og benzinen billigere med olieprisen fald. De penge, der spares her, kan bruges på andre ting.

? Den lave rente er også godt nyt for virksomhederne. Når de samtidig mærker en stigende efterspørgsel efter deres varer og tjenester, sætter de gang i investeringerne.

? Meget tyder altså på, at den økonomiske fremgang nu tager til. Derfor kan vi også se frem til, at der bliver skabt endnu flere arbejdspladser de kommende år, og at flere arbejdsløse kommer i arbejde, slutter Mette Hørdum Larsen.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.