Det er ikke længere sikkert, at medarbejdere og ledere har sammen fysiske arbejdsplads. I kommuner med områdeledelse på daginstitutionsområdet, kan lederen f.eks. være leder for 40 pædagoger spredt ud på fem-seks børnehaver og vuggestuer. Og på sundhedsområdet er det blevet normalt, at den nærmeste leder cirkulerer mellem to-tre forskellige hospitaler. Andre steder er medarbejdere og ledere stadig placeret under samme tag men oplever, at afdelingerne er vokset så meget, at der ikke længere er daglig kontakt.

Det kan være svært at gå fra et lille til et stort ledelsesspænd. Den ledelsesstil, der passer til en lille afdeling med få medarbejdere per leder, fungerer ikke nødvendigvis på en større afdeling med mange medarbejdere per leder.
På KORA’s temamøde kan du blive klogere på, hvordan du tilpasser din ledelsesstil ud fra størrelsen på ledelsesspændet. Lær om, hvad du skal være særlig opmærksom på, når antallet af medarbejdere per leder stiger. Og hvordan du arbejder med trivsel og tillidsbaseret ledelse, når du ikke er i daglig kontakt med medarbejderne.

På temamødet kan du høre:
Lotte Bøgh Andersen professor i KORA og på Aarhus Universitet. Med afsæt i den nye rapport ’Ledelsesspænd på daginstitutionsområdet’, vil hun tale om den allernyeste forskning på området.
Birgit Fastrup, leder af Børnehøjen i Herning. Udover at tale om egne erfaringer med ledelse, giver hun sit bud på, hvordan man som leder kan motivere medarbejderne ved at tydeliggøre retningen og visionerne for institutionen.
Bente Sorgenfrey, formand for FTF, der vil sætte resultaterne ind i en større sammenhæng og diskutere konsekvenserne for offentligt ansatte, som f.eks. lærere, sygeplejersker og pædagoger.
Et lignende møde finder sted i København 7. maj kl. 16-18.