Hver tiende ung under 34 år, der i dag ikke er medlem af en fagforening, vil helt sikkert melde sig ind, hvis fradraget for fagforeningskontingent bliver fordoblet, som regeringen har foreslået i sit finanslovsforslag. Samtidig vil 32 procent af dem overveje at melde sig ind. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen.
De unge skiller sig ud ved at være mere tilbøjelige til at ville melde sig ind i en fagforening, end de adspurgte generelt. Uanset alder vil fire procent af de adspurgte, som ikke er medlem af en fagforening i dag, helt sikkert melde sig ind. 15 procent svarer, at de vil overveje det.   
Stærk fagbevægelse er vigtigt for samfundet
Tallene glæder Bente Sorgenfrey, der er formand for FTF, hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte.
”Undersøgelsen viser, at flere unge vil melde sig i fagforeninger og dermed være med til at udvikle og sikre fremtidens arbejdsmarked. Den viden gør det kun endnu mere vigtigt, at fradraget bliver hævet”, siger Bente Sorgenfrey.
Hun påpeger, at en stærk fagbevægelse er en styrke for hele samfundet. Der er stadig og vil også i fremtiden være brug for at arbejde for ordentlige lønforhold, et sikkert arbejdsmiljø og gode uddannelser. Fagbevægelsen arbejder for at skabe job til alle og yder en stor indsats for at rådgive medlemmerne om, hvordan de kan styrke sig på arbejdsmarkedet. Derfor er det ifølge Bente Sorgenfrey en lille investering med en stor gevinst, hvis man hæver fradraget.
”Vi kan som fagbevægelse hjælpe unge bedst med job og uddannelse, når vi har en relation til dem som medlemmer. Vi ved fra vores studieorganisationer, at de unge gerne vil være med i de faglige fællesskaber og sikre den danske model. Det engagement har vi som samfund ikke råd til at gå glip af”, siger Bente Sorgenfrey.