Har din arbejdsplads reduceret antallet af sygedage ved at skabe mere arbejdsglæde, har I udviklet en smart måde til at undgå unaturlige vrid eller tunge løft? Eller er I bare blevet bedre til at passe på hinanden? ArbejdsmiljøPrisen uddeles hvert år til fire arbejdspladser, der har gjort en særlig indsats, og du kan være med til at indstille dem.

Prisen gives til en arbejdsplads, hvor ledelse og medarbejdere sammen har skabt konkrete resultater og vedvarende forbedringer af arbejdsmiljøet. Fra nu og frem til 19. september kan du indstille din arbejdsplads i en af i alt fire kategorier:

  • Arbejdsulykker
  • Psykisk arbejdsmiljø
  • Muskel-skeletpåvirkninger
  • Arbejdsmiljø som strategisk element

Nemmere at prioritere arbejdsmiljøet
Sidste år vandt Hospitalsenhed Horsens prisen i kategorien Arbejdsulykker for at have nedbragt antallet af gange, sygeplejersker eller andre stikker sig på brugte kanyler, med 40 procent. Ifølge repræsentanter fra Hospitalsenheden har prisen gjort det nemmere at få kravet om bedre arbejdsmiljø prioriteret i forhold til andre krav som effektivitet og patienttilfredshed.
Prisindstillingerne bliver bedømt af en dommerkomite, der består af repræsentanter fra Akademikerne, DA, LO, KL, Lederne og FTF. Dommerne vil nominere tre projekter i hver kategori, som alle bliver præsenteret på en konference 27. november på Crowne Plaza i København, hvorefter vinderne bliver udråbt.
Du behøver ikke at indstille din arbejdsplads for at komme med til konferencen. Deltagelse er gratis.