FTF har modtaget forslag til Lov om Rådet for Ungdomsuddannelser i høring og har følgende bemærkninger:
FTF er positiv overfor forslaget om det nye råd, og at FTF og FTF-organisationer får plads i rådet.
FTF har længe arbejdet for, at der skabes et mere sammenhængende ungdomsuddannelsessystem, hvor der sker en tydeliggørelse af samarbejdet og arbejdsdelingen mellem de gymnasiale uddannelser og EUD. Det er også vigtigt, at drøftelsen om overgange mellem de forskellige uddannelsesniveauer sættes i fokus. Dette er problemstillinger, som eksplicit indgår i rådets arbejde.
FTF finder at opgavefordelingen mellem det nye råd og REU er upræcis. Det nye råd skal rådgive om tværgående udfordringer på ungdomsuddannelsesområdet og også rådgive om f.eks. tværgående faglige, kompetencemæssige og pædagogiske problemstillinger. REU skal f.eks. fortsat rådgive ministeren på overordnet niveau om de grundlæggende erhvervsrettede uddannelser på ministerens område. FTF finder at grænsefladerne mellem de to råds overordnede opgaver bør tydeliggøres.
FTF er positiv overfor, at det i lovbemærkningerne præciseres, at rådgivning specifikt på det gymnasiale område i stedet sker gennem dialoggrupper, følgegrupper m.v. med repræsentanter for de relevante organisationer på området. FTF ser frem til at deltage i sådanne grupper.