Sæt skatten på fast ejendom op og sænk skatten på arbejde. Sådan lyder én af anbefalingerne fra Produktivitetskommissionen, som i dag har offentliggjort sin slutrapport efter halvandets års arbejde. Kommissionens arbejde ventes at udgøre rygraden i regeringens vækstplan, som kommer her i foråret.
FTF, der er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte, bakker op om kommissionens skatteudspil.
”Vi er overordnet enige i anbefalingen om at øge boligskatterne og til gengæld nedsætte skatten på lønindkomst.  Det vil øge arbejdsudbuddet, lysten til videreuddannelse og det vil øge mobiliteten mellem job ”, siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.
Far med lempe
Højere skat på ejendom bør dog indføres med lempe, mener FTF. Danskerne er stadig usikre på økonomien; privatforbruget står stadig i stampe, og det kan mærkes på boligmarkedet.
”I lyset af, hvor svært økonomien har ved at komme i gang efter krisen, bør højere boligskatter indføres med lempe. Ellers risikerer man at sætte boligmarkedet i stå, og det vil være ødelæggende for økonomien”, siger Bente Sorgenfrey.

Produktivitetskommissionen anbefaler især topskattelettelser.

FTF mener, at man snarere bør hæve det maksimale beløb for beskæftigelsesfradrag, fordi det vil gavne de fleste i beskæftigelse, mens en lettelse i topskatten kun vil gavne de højest lønnede. Og i denne gruppe arbejder de fleste i forvejen på fuld tid, vurderer FTF.