Telefonen ringer, men du ved ikke om du skal tage den. Klokken er allerede 20 minutter over fyraften, og du har stadig et par mails, du bliver nødt til at sende, inden du kan vende snuden hjemad. Tidspres og stress på arbejdet er et problem på rigtig mange arbejdspladser – ikke kun i Danmark, men på verdensplan. Derfor sætter den verdensomspændende organisation Uni Global Union fra 7. til 20. oktober fokus på balancen mellem arbejde og fritid.

Selvom Danmark officielt er det land i OECD med den bedste balance mellem arbejde og fritid, er der stadig plads til forbedring. Som Uni Global Union gør opmærksom på i sin kampagne, kan det på trods af gode politikker ofte være svært for ansatte at holde sig inden for den officielle arbejdstid og lade arbejdet blive på kontoret, når de går hjem. Det fører ofte til stress, der både mindsker livskvaliteten og produktiviteten, skriver organisationen.
Uni Global Union har derfor udarbejdet en test, hvor du ved at svare på 20 spørgsmål finder ud af, om du bør gøre noget for at mindske arbejdspresset. Som tillidsrepræsentant kan du også læse organisations guide til, hvordan du kan hjælpe dig selv og dine kolleger med at gøre arbejdsdagen mere overkommelig.