FTF har følgende bemærkninger:
FTF har erfaret, at betingelserne for at få en fleksjobbonus har en indbygget mulighed for at virksomheder kan spekulere i at få udbetalt flere bonusser uden at dette medfører flere løntimer for arbejdsgiveren.
Det drejer sig om en situation, hvor en arbejdsgiver ansætter to i fleksjob á 2 timer om ugen, selvom de er vurderet af jobcenteret til at kunne arbejde 4 timer hver. Herved opnås en bonus gange 2 (og muligvis kan anden aktør også opnå bonus to gange), men hvor den enkelte derved ikke udnytter sin arbejdsevne fuldt ud.
Det mener vi er uacceptabelt, da den beskrevne situation, dels ikke kan give incitament til at arbejde mere dels gør at de økonomiske midler der er afsat til ordningen på den måde slipper hurtigere op, hvilket medfører, at færre virksomheder kan gøre brug af ordningen.
Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse har i notat af 1. maj 2013 udarbejdet status på fleksjobbonusordningen, hvoraf det fremgår, at antallet af forhåndsgodkendelser pt. ligger over det forventede, såfremt antallet af godkendelser var jævnt fordelt over hele året. Dette kunne indikere, at der er flere virksomheder, der allerede på nuværende tidspunkt får godkendt mere end én bonus på ovennævnte grundlag.
For at fremme formålet med fleksjobbonusordningen samt undgå kassetænkning, foreslår FTF følgende tilføjelse til Bekendtgørelsens § 1:
Der kan kun gives mere end én fleksjobbonus til den samme arbejdsgiver, hvis de fleksjobansatte er ansat i de antal timer, som de pågældende er visiteret til.