Hvad skal der til, for at Danmark fortsat kan udnytte teknologiens muligheder på en tryg måde? Det skal et nyt råd – Rådet for Digital Sikkerhed – være med til at sætte pejlemærkerne for.
Rådet omfatter både private og offentlige aktører og forskere. Rådet blev etableret på en generalforsamling, hvor FTF også var medstifter. Initiativtagerne bag det nye råd er Forbrugerrådet, DI ITEK, IT-Branchen, Dansk ITs Råd for IT- og Persondatasikkerhed og Rådet For Større IT-Sikkerhed.
Det sidste har FTF også været medlem og stifter af. Parterne repræsenterer dermed et bredt bagland af eksperter, organisationer og forskere med speciale i teknologianvendelse, brugeradfærd, privatlivsbeskyttelse og informationssikkerhed.
Ressourcerne puljes i ét fælles råd for at skabe en stærk platform for en kvalificeret debat. Formålet er at sætte en markant dagsorden for digital sikkerhed, beskyttelse af privatlivet og tryghed på nettet.
Sikkerhed skal mere i fokus
FTF bakker initiativet op og ser rådet som en vigtig medspiller i forhold til at sætte retningen for fremtidens digitale velfærdssamfund.
For FTF er det vigtigt, at, sikkerhed og tryghed bygges ind i it-systemerne helt fra start. Borgere, ansatte, virksomheder og myndigheder skal trygt og innovativt kunne benytte it i dagligdagen. FTF finder det helt centralt, at it-sikkerhed og privatlivsbeskyttelse får mere opmærksomhed og bliver naturligt integreret i samfundet.
Rådet oprettede ved sin stiftelse ni arbejdsgrupper, der skal udvikle rådets viden og profil på en række aktuelle tematiske områder: Borgernes sikkerhed, Børn og it, Persondataforordningen, Digital autentificering, Big Data, Filtre mod børneporno, Sikring af medico-udstyr, Kortlægning af it-sikkerhedslandskabet og Cyberwar. På den stiftende general forsamling blev Birgitte Kofod Olsen, CSR-chef i Tryg, valgt som formand. Næstformand blev Shehzad Ahmad, der er chef for varslingscenteret for it-sikkerhed DK-CERT.