Pædagoger, sygeplejersker, tandlæger, politibetjente og lærere. Det er nogle af de ansatte, der oftest udsættes for trusler om vold eller fysiske angreb på deres arbejdsplads. Overfaldene og tilfusningerne går både ud over den enkelte medarbejder og arbejdsmiljøet på jobbet. Derfor lancerer Videncenter for Arbejdsmiljø en ny kampagne.

Kampagnen skal styrke formidlingen af viden om arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser. Indsatsen blev besluttet som led i kvalitetsreformen og den trepartsaftale, der blev indgået i 2007 mellem regeringen, FTF, Kommunernes Landsforening, Danske Regioner, LO, og AC.

FTF repræsenterer 450.000 offentligt og privat ansatte. For mange af dem er risikoen for at opleve vold på jobbet særlig stor. Det glæder derfor FTF’s formand, Bente Sorgenfrey, at kampagnen forsøger at forebygge vold og trusler.

"Cirka hver femte FTF’er udsættes for vold inden for et år, og det tal har været stabilt de sidste 10 år. Derfor er det vigtigt at se på, hvordan kommuner, regioner og stat får styr på den forebyggende indsats og på det beredskab, der sikrer, at alle ansatte ved, hvad de skal gøre i tilfælde af vold eller trusler. Det kan den nye kampagne forhåbentligt være med til", siger Bente Sorgenfrey.

Første skridt i kampagnen er en nylanceret hjemmeside. Her kan ledere og medarbejdere hente inspiration til eksempelvis voldspolitikker, konkrete modeller til forebyggelse samt viden og tal om fysisk og psykisk vold. Informationerne er indsamlet på baggrund af cases, projekter og i samarbejde med forskere på området.