FTF har modtaget lovforslag om ændring af lov om Ligebehandlingsnævnet i høring og har følgende bemærkninger:
Det er vigtigt for FTF at påpege, at Ligebehandlingsnævnet ikke bør tage stilling til forhold eller problemstillinger, der udspringer af de overenskomster, der er forhandlet af arbejdsmarkedets parter.
Men samtidig betragter FTF Ligebehandlingsnævnets rolle som central i forhold til samfundsmæssige spørgsmål vedr. forskelsbehandling på grund af køn, race, hudfarve, religion eller tro, politisk anskuelse, seksuel orientering, alder, handicap eller national, social eller etnisk oprindelse. Det er FTFs opfattelse, at Ligebehandlingsnævnet vil blive en betydelig institution i fremtiden grundet dets konstruktion og funktion. FTF finder det specielt positivt, at borgere kan få afklaret juridiske spørgsmål vedr. forskelsbehandling på grund af køn, race, hudfarve, religion eller tro, politisk anskuelse, seksuel orientering, alder, handicap eller national, social eller etnisk oprindelse, uden at det er forbundet med store økonomiske omkostninger.
FTF mener, at klager, der afvises af nævnssekretariatet, bør fremgå af nævnets hjemmeside, så fremtidige klagere kan se, med hvilken baggrund en klage bliver afvist.
FTF anbefaler, at Ligebehandlingsnævnet suppleres af yderligere initiativer, der kan skabe øget fokus på ligebehandlingsproblematikken herunder det kønsopdelte arbejdsmarked, samt at arbejdsmarkedets parter inddrages i dette arbejde.