En ny, omfattende guide sætter fokus på god ledelse. Guiden opfordrer ledere til at overveje, hvorvidt det er tid til at støve det gamle værdisæt af og tilføje nye mål så som innovation til det.

Den viser også, hvordan ledere bedst muligt laver et nyt kodeks, ved at inddrage medarbejderne i udformningen af nye politikker og målsætninger. Derudover hjælper guiden personalelederen til at håndtere dilemmaer og det personlige lederskab.
Guiden "Ledelsesgrundlag – en vejviser til at udvikle og fastholde værdier, der er et koncentrat af individuelle erfaringer, gode råd, pejlemærker og værktøjer til at skabe den bedst mulige ledelse" er udviklet af netværket Væksthus for Ledelse, som FTF er en del af. Materialet er inddelt i fire hovedområder:

  1. Den gode proces: Processen når ledelsesgrundlaget skal skabes – fortolkning af ledelsesværdier i forhold til den lokale kultur og ledelsesniveauet.
  2. Praktisk anvendelse: Organisationens værdisæt kan gøres levende og inspirerende igennem de gode eksempler, dialoger og refleksioner.
  3. Det personlige lederskab – dilemmaer: Når kodeks udfordres. Dilemmaerne kan med fordel bruges aktivt og være med til at skabe debat.
  4. Ledelsesgrundlag i ledelsesværktøjer: Kodekspunkterne kan skabe den røde tråd i strategien og være fundamentet for lederudvikling.

Der optræder case-eksempler i materialet, og alt vejledning og viden bygger på interviews af ledere i syv kommuner.