Fagbevægelsens Hovedorganisation har en lang historie bag sig – den begyndte den 15. oktober 1871, hvor Louis Pio, Harald Brix og Paul Geleff grundlagde »Den internationale Arbejderforening for Danmark«.

Foreningen lagde grunden til den danske arbejderbevægelse, som fik en kæmpe tilslutning op gennem 1900-tallet. Bevægelsens mange kampe har været med til at forme det arbejdsmarked og det velfærdssamfund, vi kender i dag.

I FH’s tema om fagbevægelsens historie fra 1871 til i dag kan du læse om det meste. Dyk fx ned i de første store sejre: 8-timers arbejdsdag og ferie med løn. Eller læs om fagbevægelsen under krigen eller fusionen mellem FTF og LO.

Hvor meget mon hænger fast – og hvor meget ved du allerede? Det kan du teste i FH’s quiz om fagbevægelsens historie.

Overblik:

Sådan blev Fagbevægelsens Hovedorganisation til:

Tema: Tag med en historisk tur

LÆS MERE

Quiz: Test din viden!

LÆS MERE

De stærke personligheder

LÆS MERE

Arbejderne går sammen

LÆS MERE

Grundloven for den danske model

LÆS MERE

De store sejre: 8 timers arbejdsdag

LÆS MERE

Urolige år under 2. verdenskrig

LÆS MERE

Nye grupper på arbejdsmarkedet

LÆS MERE

FTF dannes uden tilknytning til parti

LÆS MERE

Milepæle i en nyere tid: Trepartsaftalerne

LÆS MERE

Fusionen: LO og FTF bliver til FH

LÆS MERE

Billedserie af de største milepæle

LÆS MERE

Den 15. oktober fylder den danske arbejderbevægelse 150 år. Dannet i 1871 som et opgør mod fattigdom, ulighed og udnyttelse af arbejderne. Siden er bevægelsen vokset til at blive en hjørnesten i det danske velfærdssamfund. Fødselsdagen fejres med blikket rettet mod fremtiden.