EU-systemet og lovgivningsarbejdet sat på stand-by.

I Belgien har regeringen indført en række tiltag for at inddæmme corona-smitten. Alle cafeer, restauranter og sports- og forlystelsesaktiviteter er lukket ned. Undervisning suspenderes, og folk opfordres til at arbejde hjemmefra.

Regeringen i gang med flere økonomiske tiltag på dagpengeområdet, hvor midlertidigt ledige lønmodtagere kan modtage dagpenge. For virksomhederne er der planer om udsættelse af sociale sikringsbidrag og moms.

Undtagelsestilstanden i Belgien gælder foreløbigt indtil 3. april.

I den europæiske fagbevægelse og ETUI har ledelsen besluttet af aflyse alle mødeaktiviteter frem til den 19. april.

I EU-institutionerne er situationen følgende:

  • Det kommende rådsmøde for medlemslandenes beskæftigelsesministrene aflyst.
  • Det Europæiske Råd holder stadig møde 26. og 27. marts
  • Europa-Parlamentet arbejder på nødblus og kun centrale organer som præsidium og plenarsamling (flyttes i april til Bruxelles som et 2-dagsmøde) fastholdes. Medarbejdere arbejder hjemmefra og alle høringen og offentlige events er blevet aflyst
  • Kommissionen har sendt alle medarbejdere hjem med besked om hjemmearbejde, undtagen dem som sidder i centrale funktioner. Alle mødeaktiviteter som eksempelvis ekspertgruppemøder, workshops og under den sociale dialog er sat på stand-by.
  • ØSU har aflyst alle arrangementer de kommende uger
COVID-19
Corona-virus
Corona-virus spreder sig time for time i Danmark og resten af Europa