FTF, LO og AC har gennem mange år modtaget midler til trainee til nyuddannede ledige. Ordningen har hjulpet mange ind på arbejdsmarkedet, der kan være lukket for de nyuddannede, der mangler faglig erfaring inden for de relevante ansættelsesområder.

Finansieringen ville stoppe den 1. april 2019, hvis der ikke blev tilført flere midler i 2019. Dette er sket med en nyligt indgået politisk aftale om finansiering af trainee i resten af 2019.

Formanden for FTF er tilfreds
”Det er meget glædeligt, at det er lykkes at finde pengene til at fortsætte trainee i 2019. I FTF har vi siden 2012 gennemført trainee-aktiviteter med 10 medlemsorganisationer og fem a-kasser, og resultaterne er meget lovende", siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.

Hun uddyber:
"Vores undersøgelse i 2017 viser, at 56 procent af de 1.000 nyuddannede, der deltog i FTF’s traineeordning, var i job efter blot tre måneder. Efter et år var jobprocenten oppe på 80. Der er derfor alt mulig grunde til at fortsætte ordningen, som skal evalueres i 2019. Jeg forventer selvfølgelig også, at evalueringen giver grundlag for at fortsætte ordningen efter 2019.”

FTF’s traineeprojekt har fokus på at hjælpe de nyuddannede, der ikke kommer i job med egen jobsøgning.
Vi skummer ikke bare fløden med traineeindsatsen, slår Bente Sorgenfrey videre fast:

”Det er ikke alle nyuddannede, der kommer i job med egen jobsøgning. Arbejdsgiverne er kræsne og krævende, og der skal nogle gange en ekstra indsats til for at komme i job i det fag, man er uddannet til. Der er her vi sætter ind med trainee, som giver arbejdserfaringer og kompetencer. Det er uvurderligt for den enkeltes muligheder for job i dag", slutter hun.