Kongressen skal under overskriften ?Building Workers Power. Change the Rules? udstikke kursen for de næste fire års arbejde i ITUC, og hovedtemaerne er ?Peace, democracy and Rights?, ?Regulating Economic Power?, ?Global Shifts ? Just transitions? og ?Equality?.  ITUC vil på kongressen udvikle en alternativ vision for en ny social kontrakt, der sætter mennesker først.

Kongressens åbningsprogram søndag den 2. december varer fra kl. 16.00-18.00. Under åbningen vil LO?s formand, Lizette Risgaard, statsminister Lars Løkke Rasmussen, overborgmester Frank Jensen, ITUC-præsident Joao Antonio Felicico samt ILO?s generaldirektør Guy Ryder holde tale.

Fra dansk side deltager ud over Lizette Risgaard og formand for FTF Bente Sorgenfrey også en lang række forbundsformænd fra blandt andet 3F, HKKF, SL og Dansk El forbund samt fra FTF-forbundene Dansk Sygeplejeråd og Danmarks Lærerforening.

207 millioner lønmodtagere er repræsenteret i København
Sharan Burrow er generalsekretær for ITUC, der organiserer 207 millioner arbejdstagere i 163 lande og territorier og har 331 nationale medlemsorganisationer, herunder LO og FTF.

Der kommer delegerede fra alle dele af verden og det forventes, at mere end 150 lande vil deltage i verdenskongressen.

Se kongressens program her

Pressen er velkommen til at deltage i kongressen, hvor der er mulighed for at arbejde i presserummet.

Akkreditering foregår via kontakt til ITUC?s kommunikationschef Gemma Swart: gemma.swart@ituc-csi.org

Yderligere kontakt:
Pressekoordinator i LO Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 154.