? Jeg er rigtig glad for, at den internationale fagbevægelse ITUC har valgt at afholde kongressen her i Danmark. Vi har en fælles historie, hvor vi også internationalt står sammen og kæmper for arbejdernes rettigheder. Derfor er LO og FTF (fra 1. januar Fagbevægelsens Hovedorganisation) stolte af, at vi nu kan være med til at vise, at fagbevægelsen står stærkt og står sammen på tværs af grænser, siger LO?s formand Lizette Risgaard.

Kongressen, hvis officielle navn er Den Internationale Fagbevægelses 4. verdenskongres, varer fra den 2.-9. december og foregår i Bella centeret med en afstikker til Malmø en af dagene.

Alle skal have ret til at organisere sig
? Hovedbudskabet på kongressen er, at alle arbejdere, hvor end i verden de befinder sig, skal have ret til at organisere sig, de skal have en løn, de kan leve af og virksomhederne skal betale skat og bidrage til samfundet. Det lyder måske som en selvfølge i danske ører, men det er desværre langt fra virkeligheden i mange af verdens lande.

40 pct. af jordens lønmodtagere har ingen overenskomst, ingen kontrakt og ingen minimumløn, og de lønmodtagere, der forsøger at ændre på tingene, risikerer at bliver forfulgt, fængslet eller slået ihjel.

Jo, det vedkommer os!
? Det er hårrejsende, hvad lønmodtagere rundt omkring i verden bliver budt af arbejdsgivere og myndigheder. Og JO! Det vedkommer os! En meget stor del af de produkter, vi bruger hver dag, er produceret i lande, hvor lønmodtagernes behandles skandaløst. I øvrigt også på virksomheder med danske ejere som arbejdsgivere. Derfor er LO og FTF med helt i front i kampen for bedre forhold, siger Lizette Risgaard.

På kongressen skal de delegerede vedtage et dokument, der udstikker retningen for ITUC for de næste fire år. Udover helt basale krav om ret til at organisere sig og forhandle løn og arbejdsvilkår vil dokumentet bl.a. indeholde krav om bedre sikring af arbejdsmiljøet og ligestilling mellem mænd og kvinder på arbejdsmarkedet.

Læs dokumentet her

Kontakt: LO?s pressekoordinator Anette Bindslev, 23 38 42 14.