LO?s formand Lizette Risgaard roser regeringen for omsider at droppe omprioriteringsbidraget på erhvervsskolerne.

– Det er en rigtig god nyhed, at Dansk Folkeparti har fået regeringen med på at droppe besparelserne på landets erhvervsskoler. Vi har i fagbevægelsen længe argumenteret for, at grønthøsterbesparelser er hul i hovedet og helt ødelæggende for erhvervsskoleområdet. Omprioriteringsbidraget skal helt væk på uddannelsesområdet.

Der mangler fortsat 500-600 mio. kr.
Og hvis manglen på tømrere, sosu’ere, industriteknikere og andre faglærte skal løses, må regeringen finde yderligere penge til erhvervsskolerne.

– Hvis erhvervsskolerne skal løfte den store opgave, det er at uddanne endnu flere dygtige faglærte, så mangler der fortsat 500-600 millioner kroner i budgetterne over de næste fire år. Så jeg vil fortsat følge finanslovforhandlingerne spændt – og se, om regeringen og Dansk Folkeparti også kommer i mål med det, siger Lizette Risgaard.

Hun henviser til, at LO og DA i et fælles udspil tidligere er kommet med input til, hvordan erhvervsskolerne skal styrkes.

– Jeg håber, at partierne lader sig inspirere af vores fælles udspil. Når både lønmodtagerne og arbejdsgiverne er enige på dette punkt, bør det gøre indtryk på Christiansborg.

Læs mere om det fælles LO/DA-udspil til styrkelse for erhvervsskolerne her