? Vi står til at mangle titusindvis af faglærte i løbet af en kort årrække, og samtidig står flere tusinde unge og mangler en praktikplads. Hvorfor investerer regeringen så ikke i erhvervsuddannelserne, i stedet for at køre videre med grønthøsteren. Der mangler fortsat 500-600 millioner kroner årligt til erhvervsskolerne, siger Lizette Risgaard.

Vi har ikke generel mangel på arbejdskraft
Samtidig efterlyser Lizette Risgaard større indsats for at hjælpe ledige i arbejde.

? Lars Løkke understreger, hvor godt det går i Danmark, og jeg glæder mig ligesom han gør over, at Danmark er ved at være på fode igen. Men vi har stadig titusinder af ledige, der gerne vil have et job. De skal naturligvis have mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet og bidrage. Det er lige nu, kommuner og virksomheder skal bruge de gode muligheder, vi har til at opkvalificere ledige. Hvis de gør det, kan vi nå rigtig langt, for vi har ikke generel mangel på arbejdskraft, siger Lizette Risgaard.

Brug for et bedre dagpengesystem
Statsminister Lars Løkke Rasmussen berørte heller ikke dagpengesystemet i sin tale, til trods for, at undersøgelser viser, dagpengene har mistet værdi i de sidste mange år.

? Dagpengenes købekraft falder, det er et faktum, og derfor savnede jeg, at statsministeren kom med sit bud på, hvordan vi forbedrer vores dagpengesystem. Det er jo helt afgørende for, at virksomhederne kan være fleksible både i opgangs- og nedgangstider. Hvis ikke vi griber ind nu, vil en gennemsnitlig LO-lønmodtager i 2025 miste halvdelen af sin indtægt, hvis han/hun kommer på dagpenge. Det er helt uacceptabelt, og det skal der sættes en stopper for, siger Lizette Risgaard.

Kontakt: Pressekoordinator Anette Bindslev 23 38 42 14.