BNP steg med 1,0 pct. i 4. kvartal 2017 i forhold til 3. kvartal 2017, viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsen steg med 13.000 personer. For hele 2017 er BNP steget med 2,1 pct. sammenlignet med 2016, og der er kommet 46.000 flere i beskæftigelse.

? 2017 sluttede af med pæn vækst efter tilbagegangen i 3. kvartal, der var præget af midlertidige forhold. Opsvinget fortsætter altså i dansk økonomi, og 2017 bød på den kraftigste vækst i 11 år, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i LO.

? Der er også stadig godt gang i arbejdsmarkedet. Beskæftigelsen er nu endelig efter 10 år ved at være nået tilbage på niveauet fra før krisen.

Udviklingen på arbejdsmarkedet følges af en kraftig vækst i arbejdsstyrken i disse år. Arbejdsstyrken er i 2017 nået over 3 millioner personer, hvilket er den største nogensinde. Og arbejdsstyrken vil stige yderligere de kommende år. Det giver plads til, at beskæftigelsen kan fortsætte med at stige ? der er ledige hænder på arbejdsmarkedet. På visse områder er der dog udfordringer med at skaffe arbejdskraft med specifikke kvalifikationer, herunder faglærte.

? Selv om beskæftigelsen er ved at have hentet det tabte fra krisen, er der stadig mange, der i dag står uden arbejde. Vi har med opsvinget mulighed for, at alle kommer med. Den mulighed skal gribes. Blandt andet ved at investere i opkvalificering og uddannelse. På samme tid kan det også være med til at sikre den kvalificerede arbejdskraft, som virksomhederne efterspørger, siger Mette Hørdum Larsen.

Se figurer og tabeller her.

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 27 10.