Mere plads til faglighed i arbejdet giver bedre velfærd
LO-næstformand Nanna Højlund glæder sig til debatten med bl.a. professor og medlem af Ledelseskommissionen, Lotte Bøgh Andersen, og forskningsleder i den svenske Tillitsdelegation, Louise Bringelius.

? For os handler det om, hvordan vi skaber gode rammer for, at medarbejdere og ledere i den offentlige sektor kan gøre det, de brænder for: At give den bedste service og velfærd til borgerne, ældre, børn og syge. Det er en af de allervigtigste dagsordener lige nu.

Debatmødet holdes som optakt til, at Ledelseskommissionen snart afleverer sine anbefalinger til regeringen om, hvordan man styrker ledelsen i den offentlige sektor.

Nanna Højlunds budskab til regeringens ledelseskommission handler om at bringe medarbejdere mere i spil:

? Sørg nu for, at medarbejdere og ledere i den offentlige sektor i højere grad selv kan afgøre, hvad der er behov for ? her og nu ? i mødet og i dialogen med borgerne. Det ved de sådan set bedst. Det skal ikke detailstyres fra Christiansborg eller rådhuset.

FTF?s formand Bente Sorgenfrey fremhæver MED-systemet som et oplagt redskab til at skabe mere inddragelse af medarbejderne:

? Der er hårdt brug for at få sat gang i en afbureaukratisering af den offentlige sektor. Vi skal bruge det store potentiale, som MED-samarbejdet i kommuner og regioner rummer. Det er et oplagt redskab til at samarbejde om at få bugt med overstyringen og opbygge tillid. De ledere og medarbejdere, der er tættest på borgerne, skal have plads til at bruge deres faglighed til at udvikle kerneopgaverne.


Den svenske Tillitsdelegation er nedsat af den svenske regering til at afprøve og samle viden om mere tillidsbaserede måder at styre den offentlige sektor på. Tillitsdelegationen arbejder frem til den 18. juni 2018.

Mødet i morgen mandag den 26. februar afholdes i LO-Huset, Islands Brygge 32D, 2300 København S, kl. 13.00-16.00, og pressen er velkommen.

Kontakt: LO?s pressetelefon: 26 11 97 10 og
FTF?s kommunikationschef Flemming Andersen, 40 36 88 04.