– Den nuværende situation, hvor det ikke kan betale sig for alle at spare op til pension i den sidste del af arbejdslivet, er helt uholdbar. Så det er godt, at der nu endelig er aftalt en løsning, siger Lizette Risgaard.

Der afsættes knap 4 mia. kr. til en løsning af samspilsproblemet, hvilket er ca. 1,5 mia. kr. mere, end regeringen og DF allerede har aftalt at bruge. De ekstra midler går bl.a. til et ekstra fradrag for indbetaling til pension, som gælder fra den første indbetalte krone.

– Jeg er meget tilfreds med, at aftaleparterne har lyttet til kritikken og har fjernet den bundgrænse, som lå i regeringens oprindelige udspil. Nu får personer med små pensionsindbetalinger også fuld glæde af det nye fradrag, siger Lizette Risgaard.

Fremover vil pensionsindbetalinger også tælle med i beregningen af beskæftigelsesfradraget, hvilket Lizette Risgaard hilser velkommen.

– Det er godt, at der ikke længere gøres forskel på løn og indbetaling til pension, når beskæftigelsesfradraget skal beregnes. Det er jo i sidste ende også to alen ud af et stykke, siger Lizette Risgaard.

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.