Unge, der har gennemført et AMU-kursus, har nemlig 35 procentpoint højere chance for at få et job end unge i samme situation uden et AMU-kursus. Det viser en rapport, som LO i samarbejde med Danmarks Statistik har udarbejdet. Her har man fulgt årgang 1988 gennem uddannelsessystemet fra de var 15 til 26 år.

En af dem, der er gået fra arbejdsløshed til fuld beskæftigelse, er 31-årige Claus Post. Han arbejder i dag som chauffør for Post Danmark. Stillingen fik han efter et 10-ugers AMU-kursus, hvor han tog stort kørekort med forvogn og hænger.

? Havde det ikke været for AMU-kurset, var jeg stadig ledig i dag.

Claus har tidligere arbejdet 14 år på et pakkeri, som desværre lukkede og dermed gjorde ham arbejdsløs.

? Jeg gik ledig i halvandet år, og jeg var ved at blive vanvittig af det. Det var derfor spændende at starte på kurset, og i dag har jeg et job med bedre arbejdstider og mere tid til min familie, siger han.

I LO er næstformand Ejner K. Holst begejstret.

? Rapporten viser, hvor vigtige AMU-kurserne er. Tænk at gå fra at være arbejdsløs til at være i fuld beskæftigelse. Derfor er det også rigtig positivt, at der nu er landet en trepartsaftale, som sikrer bedre vilkår for AMU, siger han.

Trepartsaftalen betyder blandt andet, at skolerne får flere penge, og de slipper for omprioriteringsbidraget. Samtidig får virksomhederne flere penge i godtgørelse, når de sender medarbejdere på efteruddannelse ? fra 80 pct. til 100 pct. af højeste dagpengesats.

?Vi kan jo se, at kurserne får folk i arbejde. Trepartsaftalen er en god investering for det enkelte menneske og for samfundet, siger Ejner K. Holst.

Læs rapporten her

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.