I Danmark har vi tradition for at have et fleksibelt arbejdsmarked, hvor lønmodtagerne nemt og ofte kan skifte job. Desværre tager alle lønmodtagere ikke stilling til deres pensionsordninger, hver gang de skifter arbejde, og derfor står nogle danskere med klatpensioner hos forskellige pensionsselskaber.

? Vi har alle en interesse i, at lønmodtagernes penge først og fremmest går til en behagelig alderdom frem for til administrationsomkostninger. Danskerne skal ikke føle, at de sparer forgæves op til alderdommen, siger Arne Grevsen.

Det er vigtigt, at lønmodtagerne nemt kan flytte små klatpensioner, der risikerer at blive spist op af administrationsomkostninger. Derfor håber jeg, at selskaberne fortsætter deres tilbud til kunderne om gebyrfrit at kunne flytte små hvilende pensionsopsparinger på under 20.000 kr. til en aktiv ordning.

En del af anbefalingerne er, at pensionsselskaberne informerer mere systematisk om muligheden for at samle små hvilende pensioner.

? Selskaberne gør allerede i dag meget for at informere om de små hvilende pensioner. Men jeg kan også godt forstå dem, der tænker, at ?det der med pension kan virke kompliceret og uoverskueligt?. Derfor er det vigtigt, at der udarbejdes en systematisk, konkret og enkel kommunikation om problemet, når pensionsselskaberne tager fat i deres kunder, siger Arne Grevsen.

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.