LO-formand Lizette Risgaard kvitterer for det arbejde og de anbefalinger til et nyt system for voksen-, efter- og videreuddannelse, som regeringens ekspertgruppe i dag har løftet sløret for. Her er ekspertgruppen kommet med en række anbefalinger, der giver input til de kommende trepartsforhandlinger om et nyt VEU-system. Ekspertgruppens vision er at give den enkelte mulighed for at være kompetent hele arbejdslivet, og den del er Lizette Risgaard meget enig i.

Vi har aldrig haft en større efterspørgsel efter kvalificeret arbejdskraft, og alligevel er efteruddannelsesaktiviteten faldet gennem de seneste år. Det hænger ikke sammen. Når udviklingen på arbejdsmarkedet foregår hurtigere end hidtil, må vi sikre os, at vi alle tidsnok får de kompetencer, der efterspørges på fremtidens arbejdsmarked, siger Lizette Risgaard.

? Nu glæder vi os til at komme i gang med forhandlingerne. Vi har en vigtig og afgørende opgave med at få skabt et system, der kan give flere en brugbar opkvalificering. Vi skal have både lønmodtagerne og virksomhederne til at efterspørge efteruddannelse som en måde at skabe værdi for både den enkelte og fællesskabet i langt højere grad end i dag, siger Lizette Risgaard.

Derfor er det også afgørende, at der er en tilstrækkelig stor økonomisk ramme til at skrue et velfungerende og ubureaukratisk system sammen, understreger LO-formanden:

? Det er for eksempel oplagt at kigge mod de mellem 3-4 mia. kr., der lige nu er opsparet i efteruddannelsessystemet. Dem giver det mening at bruge til at sætte turbo på den livslange læring, som er en helt fundamental forudsætning for, at vi kan styrke både produktiviteten og velfærden i Danmark. Det vil være et rigtigt godt bidrag til at sikre et mere rigt, lige og trygt Danmark, siger Lizette Risgaard.

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.