Kommentaren kommer på baggrund af et indspil fra KL til beskæftigelsesministeren, der netop nu overvejer, hvordan reglerne på beskæftigelsesområdet kan forenkles.

? LO er meget kritiske over for harmonisering af indsats og rettigheder over for målgrupper i beskæftigelsessystemet, som grundlæggende har forskellige behov. Det gælder naturligvis særligt, hvis man forringer forsikrede arbejdsløses vilkår, da det svækker forsikringssystemet og dermed også flexicurity og den danske model. På sigt skader det både danske lønmodtagere, men også den danske konkurrenceevne, siger Ejner K. Holst.

A-kasserne bør spille en større rolle
? Når det er sagt, vil LO naturligvis gerne være med til at forenkle beskæftigelsesindsatsen til gavn for både arbejdsløse og virksomheder. Fx kan a-kasserne påtage sig en større rolle for den enkelte arbejdsløse og dermed aflaste jobcentrene og frigøre kommunale ressourcer. A-kasserne er med deres faglige viden og indsigt med til at sikre opkvalificering og arbejde til massevis af danskere hver eneste dag. A-kassernes kompetencer bør derfor bringes endnu mere i spil.

? Der både kan og bør tænkes kreativt, så vi også i fremtiden har et stærkt flexicurity-system. Derfor hilser vi alle gode bud velkomne, og KL?s forslag om bl.a. sammensætningen af kontaktforløbet, muligheden for selvbooking og hurtige kompetenceløft er bestemt værd at diskutere.

Involvér arbejdsmarkedets parter
? Når der foreslås en omlægning af beskæftigelsessystemet, så kræver det grundighed og omtanke. Tusindvis af danskere er hver eneste dag i berøring med vores beskæftigelsessystem. Det gælder særligt den enkelte arbejdsløse, men også de mange ansatte i a-kasserne og jobcentrene, der gerne vil bruge deres uddannelse til at få mennesker i arbejde. Derudover er mange danske virksomheder naturligvis også i høj grad afhængige af et velfungerende flexicurity-system. Derfor er det væsentligt at involvere arbejdsmarkedets parter tæt, når der skal træffes afgørende beslutninger om beskæftigelsespolitikken i Danmark, siger Ejner K. Holst.

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.