? Faldet i arbejdsløsheden kommer efter et par måneder med stigninger. Arbejdsløsheden er generelt faldet siden midten af 2012, men faldet synes at være bremset op over det seneste halve år, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i LO.

Overordnet set er der dog stadig godt gang i arbejdsmarkedet, og arbejdsløsheden ventes også at falde yderligere de kommende måneder. Beskæftigelsen stiger ganske solidt, og det giver gode muligheder for, at flere kan forlade arbejdsløshedskøen.

? Arbejdsløsheden er fortsat et stykke fra niveauet, før krisen satte ind, og faldet de sidste fire år er sket i et forholdsvis langsomt tempo i forhold til den fremgang, vi har set i beskæftigelsen. Det skyldes, at der i disse år og i årene foran os kommer mange flere personer ind i arbejdsstyrken, fortsætter hun.

? Alligevel er der visse områder, hvor arbejdsløsheden er ved at nå ned på et forholdsvis lavt niveau. For selv om der endnu er mange ledige hænder på arbejdsmarkedet, så er der tegn på stigende mangel på arbejdskraft med specifikke kvalifikationer, herunder ikke mindst faglært arbejdskraft. Det er derfor vigtigt, at der bliver investeret i uddannelse og opkvalificering, så arbejdsstyrken har de kvalifikationer, der efterspørges i virksomhederne, siger Mette Hørdum Larsen.