Hvis flere personer skal ud af offentlig forsørgelse, er det nødvendigt også at rette fokus på de virksomheder, der skal åbne dørene for de mange, der står udenfor arbejdsmarkedet og som gerne vil arbejde på vilkår, der kan tilpasses deres kompetencer, helbredssituation og arbejdsevne. Det kan ikke nytte at blive ved med kun at beskære ydelserne til de ledige, der lever af økonomisk hjælp fra det offentlige.
FTF mener, at flere virksomheder må tage et større socialt ansvar ved at ansætte flere af personer, der af forskellige grunde står udenfor arbejdsmarkedet med nedsat arbejdsevne, der kan skyldes helbredsmæssige problemer, kroniske lidelser eller handicap. Det er baggrunden for den dokumentation af virksomhedernes sociale ansvar, som FTF har fået udarbejdet af Lektor Thomas Bredgaard, Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet.
Dokumentationen bygger på en undersøgelse af ca. 1.500 medarbejdernes holdninger og erfaringer til ekstraordinært ansatte på FTF-området. Dokumentationen indeholder også en række pejlemærker og anbefalinger til, hvordan virksomhederne kan håndtere integration af flere ekstraordinært ansatte.