? Det glæder mig, at Socialdemokraterne har fokus på vækst og uddannelse. Hvis virksomhederne skal have den arbejdskraft, de har brug for, også i fremtiden, er det afgørende, at både dem med mindst uddannelse samt faglærte, der har brug for efteruddannelse, får bedre økonomiske muligheder for at uddanne sig. Og så er vi enige om, at flere unge skal tage en erhvervsuddannelse, siger Lizette Risgaard.

Bedre offentlig service
LO er samtidig enig i, at den offentlige service skal forbedres, og at offentligt ansatte skal have bedre arbejdsvilkår.

? Nogen tror, at den offentlige sektor er en belastning for den private sektor. Men den offentlige sektor sørger jo for, at vi kan få passet vores børn og gamle, så vi selv kan passe vores arbejde. Samtidig bidrager det offentlige også til, at unge og voksne bliver uddannet, så virksomhederne hele tiden har den arbejdskraft, den har brug for, siger Lizette Risgaard.

Hun bakker ligeledes op om Socialdemokraternes forslag om mindre kontrol af og mere tillid til de offentligt ansatte. m.

Nej til højere pensionsalder
Socialdemokraterne afviser at forhøje pensionsalderen. Det er LO tilfreds med.

? Det dur ikke at fremrykke den allerede forhøjede pensionsalder. Alt for mange har i forvejen svært ved at holde til den nuværende pensionsalder. Hvert femte medlem af LO kan allerede i dag ikke se sig selv i deres job frem til pensionen, så det gælder om at få stoppet regeringens planer. Tværtimod bliver vi nødt til at se på, hvordan vi sikrer en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

Ikke brug for skattelettelser
Også Socialdemokraternes afvisning af skattelettelser falder i god jord.

? Der er ikke brug for skattelettelser, hverken i toppen eller i bunden. Og når regeringen ovenikøbet vil tilvejebringe skattelettelserne ved at skære på uddannelse og velfærd, må man tage sig til hovedet. Danmark har brug for at fokusere på fællesskabet. Vi skal bruge de penge, vi har, klogt, så vi alle sammen kan blive rige, lige og trygge i fremtiden, siger Lizette Risgaard.

Kontakt: LO?s pressetelefon, 26 11 97 10.