? De gode nyheder fra arbejdsmarkedet fortsætter, og arbejdsløsheden er faldet med over 11.000 alene det seneste år. Der bliver skabt stadigt flere job, og det giver gode muligheder for, at flere kan forlade arbejdsløshedskøen og komme tilbage i arbejde, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i LO.

? Trods den fortsat faldende arbejdsløshed er der endnu mange ledige hænder på arbejdsmarkedet. Ikke mindst fordi der nu og i årene foran os kommer væsentlig flere personer ind i arbejdsstyrken. Derfor er det også vigtigt, at arbejdsmarkedet kan rumme både de arbejdsløse, der lige nu ikke kan finde et nyt job, samt de personer, der befinder sig længere væk fra arbejdsmarkedet, fortsætter hun.

? Vi skal sikre os, at der bliver holdt gang i det gryende opsving, så der bliver skabt tilstrækkeligt med jobåbninger. Lige så vigtigt er det, at arbejdsstyrken har de kvalifikationer, som virksomhederne efterspørger. Vejen frem mod et langvarigt opsving med fuld beskæftigelse, og hvor de personer, der i dag befinder sig et stykke derfra, får fodfæste på arbejdsmarkedet, starter ved en ambitiøs opkvalificerings- og uddannelsesindsats her og nu, siger Mette Hørdum Larsen.

Læs notatet her

Kontakt: LO’s pressetelefon: tlf. 26 11 97 10