? Beskæftigelsen fortsætter med at stige solidt, og der er indtil videre skabt 17.000 flere job i 2016. Det kommer efter en fremgang i løbet af 2015, hvor der kom over 40.000 flere job, siger Mette Hørdum Larsen, der er økonom i LO.

Jobfremgangen sker dog udelukkende i den private sektor med stigende beskæftigelse i de fleste brancher. Mens det på den ene side går rigtig godt for beskæftigelsen i den private sektor, er der kommet færre job inden for den offentlige sektor. Beskæftigelsen er således faldet med 4.600 personer i den offentlige sektor i de første fire måneder af året.

? Den stigende beskæftigelse er glædelig i en periode, hvor væksten i dansk økonomi ikke er specielt prangende. Samtidig spænder regeringen dog livremmen for den offentlige økonomi, og der er lagt op til en svag udvikling i den offentlige service de kommende år. Det er uheldigt i en periode, hvor der blandt andet kommer stadigt flere ældre, der har behov for pleje og omsorg, fortsætter hun.

? Dertil kommer der mange personer ind på arbejdsmarkedet i årene foran os. Hvis vi skal have fuldt udbytte af den udvikling kræver det, at arbejdsstyrken har de kvalifikationer, som virksomhederne efterspørger. I stedet for at stramme finanspolitikken her og nu bør der derfor i stedet føres en finanspolitik, der fortsat understøtter økonomien og skaber en fornuftig udvikling i den offentlige service, og hvor der investeres i uddannelse og opkvalificering, siger Mette Hørdum Larsen.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14, eller økonom i LO, Mette Hørdum Larsen, tlf. 35 24 60 77.