LO-formand Lizette Risgaard siger:

?  Det var en klog og helt nødvendig beslutning at afskaffe omprioriteringsbidraget endeligt. Men danskerne har stadig udsigt til nulvækst i den kommunale velfærd i en tid, hvor udgifterne til ældrepleje med mere vil stige.

? Regeringen siger, at der ikke er råd til at udbygge den offentlige velfærd. Vi frygter, at der ikke er råd til at lade være. Allerede inden forhandlingerne gik i gang, stod det klart, at det vil blive en udfordring for kommunerne bare at leve op til et uændret niveau af offentligt velfærd.

? Vi må også konstatere, at niveauet for investeringer i skoler, daginstitutioner og andre offentlige anlæg endnu en gang falder.

? Aftalen viser, at tiden nu er til at prioritere vores fælles velfærd. Det opfordrer vi partierne til at gøre i efterårets politiske forhandlinger.

For yderligere kommentar: LO’s pressetelefon 26 11 97 10.