? Det er tydeligt, at ordningen ikke fungerer. Den var tænkt som et nødvendigt og værdigt tilbud til de mennesker, der kom i klemme i efterlønsreformen, men den er endt som bureaukratisk makværk, siger Morten Skov Christiansen.

Da ordningen blev vedtaget, forventede politikerne, at 2.700 nedslidte lønmodtagere ville blive tildelt seniorførtidspension i 2015 ? og der i 2020 vil være 8.500 på den nye pension. Kendsgerningen er, at der til dato kun er 427 seniorer, der nyder godt af den nye ordning.

Det skyldes ikke mindst, at det ? som blandt andre socialrådgivernes formand Majbrit Berlau siger til Politiken ? er alt for svært at få seniorførtidspension.

Konsekvensen kan blive, at vi ? som arbejdsmiljøforsker Peter Hasle, Aalborg Universitet, formulerer det i avisen ? står med en gruppe mennesker, som ?formentlig vil melde sig syge og kommer til at kæmpe lange kampe i et besværligt dagpengesystem?.

? Det er jo grotesk. Vi taler om mennesker, der er udbrændte efter at have slidt og slæbt gennem et langt arbejdsliv. Først kommer de i klemme i efterlønsreformen, og nu kommer de i klemme i den nye ordning. Det dur ikke. De mennesker har ikke fortjent at blive mødt af en mur. De har ? om nogen ? fortjent en værdig afsked med arbejdsmarkedet, understreger Morten Skov Christiansen.

LO har aldrig været tilhænger af seniorførtidspensionen, og Morten Skov Christiansen opfordrer nu politikerne til virkelig at lytte til kritikken og ændre reglerne.

? Det behøver ikke være svært. I LO har vi selv formuleret en række ideer til, hvordan det skal gøres. Og partierne bag tilbagetrækningsreformen er hjerteligt velkomne til at hente inspiration hos os, siger LO?s næstformand.

Læs LO’s forslag her: LOs forslag til ændringer i reglerne for seniorførtidspension

Kontakt: Kommunikationskonsulent Morten Bruun, tlf. 2989 1616.