Arbejdsløsheden faldt med 2.200 personer fra februar til marts 2016. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Der er nu i alt 112.800 bruttoarbejdsløse, svarende til 4,2 pct. af arbejdsstyrken.

? Dansk økonomi viser desværre svaghedstegn i øjeblikket, og derfor er det selvfølgelig gode nyheder, at arbejdsmarkedet trods alt fortsætter fremgangen. Det er nu tyvende måned i træk, at ledigheden falder, siger Morten Aastrup, økonom i LO.

? Det er et klart tegn på, at den stigende beskæftigelse ikke kun er et udtryk for en større arbejdsstyrke, men også at ledige kommer i job. Arbejdsstyrken stiger i de kommende år, og det er derfor vigtigt, at arbejdsmarkedet både favner nye i arbejdsstyrken og arbejdsløse, der ikke kan finde et job, fortsætter han.

? De mange arbejdsløse og den stigende arbejdsstyrke betyder, at beskæftigelsen fortsat ligger markant under sit strukturelle niveau. Det stiller store krav til jobskabelsen, hvilket helt konkret involverer en lempelig finanspolitik og et øget fokus på uddannelse og opkvalificering, så arbejdsstyrkens kvalifikationer matcher virksomhedernes behov, slutter Morten Aastrup.

Kontakt Pressekonsulent i L , Anette Bindslev, 23 38 42 14 eller
økonomi LO Morten Aastrup, tlf. 20 16 65 96.