Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har netop offentliggjort de første tal for frafald blandt landets erhvervsskoleelever, efter EUD-reformen trådte i kraft sidste år.

Frafaldet blandt de helt unge elever under 18 år er efter reformens ikrafttræden faldet i forhold til tidligere. For dem, der startede på et grundforløb i 3. kvartal 2015 var frafaldet efter tre måneder otte pct. mod ti pct. i 2014. Foreløbige opgørelser af frafaldet for samme gruppe seks måneder efter start viser et frafald på lidt over 11 pct. i 2015, mod lidt over 15 pct. i 2014.

? Det er en rigtig god nyhed, at det nu går den rigtige vej, og at flere af de helt unge vælger at fortsætte deres erhvervsuddannelse. Nu gælder det om at holde fast, så endnu flere kan blive faglærte. Vi kommer til at mangle dem i fremtiden, siger Ejner K. Holst.

Frafaldet blandt de helt unge elever, der efter reformen er startet på grundforløbets 1. del, er lavere end for de lidt ældre elever, der er startet direkte på grundforløbets 2. del. Til gengæld er frafaldet blandt elever, der tager en erhvervsuddannelse med eux (en gymnasial uddannelse) markant lavere end blandt de elever, der tager uddannelsen uden eux.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 213 38 42 14.