? Alle er enige om, at vi får brug for flere faglærte i fremtiden. Derfor er det på høje tid, at virksomhederne kommer i gang med at oprette flere praktikpladser, så de unge kan gøre deres uddannelse færdig. Flere praktikpladser har derfor høj prioritet hos os i trepartsforhandlingerne, siger LO?s formand Lizette Risgaard.

I forbindelse med reformen af erhvervsuddannelserne, der trådte i kraft i sommeren 2015, satte man som mål, at 30 procent af en ungdomsårgang skal påbegynde en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse.

Frafaldet skal ned fra hver anden til hver tredje
Samtidig besluttede man, at frafaldet, der i dag ligger på hele 48 procent, skulle ned på 33 procent.

? Alt for mange unge dropper ud af deres erhvervsuddannelse ? blandt andet fordi de ikke kan finde en praktikplads. Det skal ændres både for de unges og for samfundet skyld. Så arbejdsgiverne har bolden! Det er dem, der kan oprette de nødvendige pladser, siger Lizette Risgaard.

Læs LO’s notat her.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.