Den nye aftale om supplerende dagpenge er indgået i forlængelse af den aftale om et nyt dagpengesystem, der blev indgået den 23. oktober 2015.
Som noget nyt vil arbejdsløse få mulighed for at forlænge de 30 uger, man maksimalt kan modtage supplerende dagpenge med i alt 12 uger. Alternativt kan de løbende genoptjene en ny ret fra den første måned med supplerende dagpenge.

FTF er tilfreds med at genoptjeningsvilkårene til supplerende dagpenge på den måde bliver bedre og mere fleksible.
"Det er positivt, at forligspartierne har forbedret den nuværende ordning for supplerende dagpenge. De nye fleksible regler giver et klart og positivt incitament til at tage jobs også af kortere varighed. Det er gavnligt for den enkelte ledige og for arbejdsmarkedet", siger FTF’s formand Bente Sorgenfrey, der havde sæde i dagpengekommissionen.

Politikerne droppede at forenkle
FTF kvitterer også for, at ordningen med overskydende timer afskaffes. Det betyder at overarbejde før ledighed ikke skal afspadseres i ledighedsperioden.
Bente Sorgenfrey er dog skuffet over, at forligspartierne ikke med aftalen har indarbejdet den forenkling af systemet, som Dagpengekommissionen anbefalede. Forligspartierne har aftalt, at dagpengesystemet skal baseres på og udbetales i måneder frem for uger som i dag. Denne modernisering blev aftalt for at tilpasse dagpengesystemet til størstedelen af arbejdsmarkedet.
"Det undrer, at partierne på den ene side beslutter at etablere et månedsbaseret dagpengesystem for at forenkle og digitalisere – men med den anden hånd fastholder de et ugebaseret system for supplerende dagpenge. Det bliver ressourcekrævende og svært at begribe for medlemmerne", siger Bente Sorgenfrey.