? Den danske model er vores fundament. Den danske model er vores nøgle til lighed, stolthed og fællesskab. Den danske model er vores platform, hvorfra vi påvirker samfundsudviklingen.

Sådan lød Harald Børstings vigtigste budskab, da han i sin sidste beretning som formand for LO gik på talerstolen på kongressen i Aalborg.

I beretningen fremhævede Harald Børsting blandt andet erhvervsskolereformen, beskæftigelsesreformen, de mange initiativer mod social dumping og indsatsen for et bedre arbejdsmiljø som mærkbare resultater, der er udsprunget af forhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter og det politiske system.

Derudover pegede han på resultaterne af Dagpengekommissionens arbejde og det få dage gamle dagpengeforlig, som ? på trods af tidsler ? sikrer Danmark et nyt og bedre dagpengesystem.

Trepartsforhandlinger
LO-formanden skitserede også optakten til de kommende trepartsforhandlinger med regeringen. Her krediterede hans Lars Løkke for modet til at satse på en stor trepartsaftale, men han gjorde det også klart, hvor faldgruberne kan opstå.

? Målsætningerne er vi enige med regeringen i. Vi er enige i, at færre skal være på overførselsindkomst. Vi er enige i, at der skal skabes vækst og private job. Og vi er enige i, at vi skal have flygtninge og indvandrere integreret på arbejdsmarkedet. Men hunden ligger altid begravet i detaljen. Eller sagt på en anden måde: Vi er enige om målsætningerne. Men vi har måske forskellige opfattelser af, hvordan de bedst nås, fastslog Harald Børsting.

Noget for nogen
Efter otte år som LO?s formand ? og i alt 41 år som tillidsmand ? var det en stolt Harald Børsting, som trådte ned fra talerstolen.

Han takkede for tilliden og for fællesskabets evne til at ændre hverdagen til det bedre for de danske lønmodtagere.

? Vi har altid stået bag medlemmerne, udfordret dem og gået foran. Vi har altid fået de bageste med. Vi har aldrig troet på konceptet om ?noget for noget?. Nej, vi har været sat i verden for at gøre ?noget for nogen?, understregede Harald Børsting.

Kongressen vælger hans afløser på tirsdag.

Læs hele beretningen her 

For yderligere information kontakt Stine Luise Hansen på telefon: tlf. 23 35 83 70.