? Jeg er glad for, at forligspartierne har valgt at følge anbefalingerne fra Dagpengekommissionen så tæt, som de har. Jeg har over det seneste halvandet år sagt, at vi ønsker et dagpengesystem, hvor flere får en længere dagpengeperiode, hvor færre falder ud, og hvor det kan betale sig at tage småjob. Det får vi nu, siger LO?s formand Harald Børsting.

? Vi får nu et dagpengesystem, som er både tryggere og mere rimeligt, end det er i dag. Jeg er tilfreds med, at forligspartierne har lyttet til fagbevægelsen og begrænset antallet af karensdage til en enkelt dag hver fjerde måned. Vi får nu et dagpengesystem, som er mere attraktivt end det nuværende, og som understøtter det fleksible danske arbejdsmarked, fortsætter Harald Børsting.

Penge og dimittender
? Det ærgrer mig, at politikerne ikke tager et større ansvar for at rydde op i det dagpengesystem, de i al hast fik skabt tilbage i 2010. For det virkede jo ikke. Fagbevægelsens forslag til genopretning af dagpengesystemet krævede en tilførsel af 600 millioner kroner til systemet. Politikerne har kun fundet 300 millioner kroner, siger Harald Børsting

? Jeg mener, at politikerne efterlader en alt for høj regning til de nyuddannede dimittender. Dimittendsatsen for nyuddannede bør i mine øjne være højere end 71,5 pct. Vi nåede i kommissionen frem til, at 78 pct. var rimeligt. Det er naturligvis sympatisk, at der ikke ændres ved dimittendsatsen for forsørgere. Men jeg synes, sondringen mellem forsørgere og ikke-forsørgere er uhensigtsmæssig. Den sondring hører ikke hjemme i dagpengesystemet, fastslår Harald Børsting.

Glad for bred politisk løsning
? I LO er vi gået efter at få indflydelse på, hvordan den konkrete model kom til at se ud. Og det har vi i høj grad fået. Jeg er glad for, at en bred politisk løsning nu ser ud til at kunne skabe ro om dagpengesystemet. Men jeg synes, det er for fedtet, at politikerne ikke tager et større ansvar for fortidens fejltagelser, slutter Harald Børsting.

Kontakt: Kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen, T: 2159 3387 / E: thue@lo.dk