Det fremstår i dagens udgave af dagbladet Politiken som om, formanden for dagpengekommissionen, Nina Smith, går ind for en lavere dagpengesats til dimittender, end den kommissionen foreslår i sin samlede pakke, der blev præsenteret i mandags. 
Ifølge forslaget fra kommissionen skal de nyuddannede sættes ned fra i dag 82 pct. til fremover 78 pct. af fulde dagpenge. Nina Smith understreger overfor FTF, at hun bakker fuldt op om kommissionens forslag, at hun i løbet af kommissionens arbejde er blevet overbevist om, at det er en dårlig ide at sætte satsen for nyuddannede længere ned end 78 pct.:
"Da jeg startede ud med at overveje satsen, tænkte jeg 70 %, men så snart vi regnede på det og sammenlignede med kontanthjælpssystemet, blev det klart, at det var en dårlig idé, fordi dimittenderne skal være i a-kasse systemet og have fordel af at være der. Derfor landede vi på 78 %", siger Nina Smith til ftf.dk.
Forslaget om at sænke satsen for dimittender til 78 % af den fulde dagpengesats indgår som den ene vigtige brik i finansieringen af den nye dagpengemodel fra dagpengekommissionen, og det var en enig kommission, der mandag fremlagde forslaget om at sætte satsen ned til 78 pct.
Den anden vigtige brik i finansieringen er indførelsen af karensdage, hvor et flertal i kommissionen foreslår 8 karensdage om året, mens LO og FTF i en mindretalsudtalelse påpeger, at de kan gå med 3 karensdage, og at der også er brug for ekstra finansiering i form af ”nye penge” fra politisk hold.