DA?s påstand i dag står i skærende kontrast til DA?s egen undersøgelse.  Fx citeres praktikcenterchef, Per Dennis Kristensen, i undersøgelsen for, at ?hvis der var flere praktikpladser, ville der selvfølgelig også være færre unge uden praktikplads?.

Desuden citeres en anden praktikcenterchef i undersøgelsen for, at ?der er en lille gruppe, der ikke har den store motivation til at søge praktikpladser?.

Endelig referer DA også til en statistik, der viser, at kun 2 procent af eleverne færdiggør deres uddannelse i praktikcenteret. Dvs. at de 98 procent faktisk har været ude i praktik.

Mange flere virksomheder kunne oprette pladser
? Der er derfor ikke en gang dækning i DA?s egen undersøgelse for påstanden om, at praktikpladssøgende søger for lidt og for smalt. Oveni har Undervisningsministeriet lige dokumenteret, at mange flere virksomheder kunne oprette praktikpladser, hvis de ville ? og at det kan være med til at løse problemet.

? Når DA prøver at skubbe aben over på eleverne, er det med til at tale erhvervsuddannelserne ned. Det er der ikke brug for nu. Der er tværtimod brug for flere praktikpladser, siger Ejner K. Holst.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.