Den tunesiske demokratibevægelse National Dialogue Quartet er blevet tildelt dette års Nobels Fredspris.
Demokratibevægelsen består af de fire organisationer UGTT, UTICA, LTDH og det tunesiske advokatforbund. Den norske Nobel komité har tildelt de fire organisationer nobelprisen for deres fælles indsats for at styrke demokratiet i kølvandet på det arabiske forår.
Fagbevægelsen UGTT samarbejder med Ulandssekretariatet, som FTF støtter, og det vidner om at dansk udviklingsarbejde har bistået demokratiske processer med vigtig hjælp:
"Det er en flot cadeau til den tunesiske demokratibevægelse og deres partnere, herunder Ulandssekretariatet. Det viser også hvordan arbejdsmarkedets parter, også på den internationale scene, spiller en vigtig rolle i at sikre stabilitet, økonomisk udvikling og menneskerettigheder", siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.
Demokratibevægelsen blev oprettet i 2013, da demokratiprocessen i Tunesien var ved at bryde sammen oven på revolutionerne. Her fik UGTT, sammen med arbejdsgiverorganisationen UTICA, dæmmet op for den eskalerende vold i landet, som var tæt på at udvikle sig til borgerkrig.